Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

Elon Musk, Facebook yerine Signal kullanmanızı istiyor.

COVID-19 güvenlik önlemlerine karşı çıktığı için arabaları güneşin yörüngesine fırlatmasıyla tanınan teknoloji kralı Elon Musk, geçen hafta Facebook’u sözde güvenli şifreli mesajlaşma uygulaması Whatsapp’ın hazırladığı  en son gizlilik politikası güncellemelerini eleştirmek için tartışmayı Twitter’a taşıdı. Musk, whatsapp yerine kullanıcıların şifreli mesajlaşma uygulaması Signal’i seçmesini önerdi.

Bu tweet, Twitter CEO’su Jack Dorsey tarafından da re-tweet edildi.

Musk Facebook gizlilik endişeleri konusunda ilk kez halka açık bir şekilde fikir beyan etmiyor.

2018’de sadece kendi kişisel Facebook sayfasını değil, aynı zamanda Tesla ve SpaceX şirketlerinin sayfalarını da kaldırmıştı. Signal ve WhatsApp arasındaki uzun süredir devam eden savaşı ele alması,bu tweet ile beraber tekrar gündeme oturdu. 

Şifrelenmiş mesajlaşma uygulamalarının her ikisinin de yıllar içinde çözülen güvenlik hatalarına sahip olduğu biliniyor. WhatsApp, yıllarca, ana şirket Facebook ile paylaşmak için belirli kullanıcı verilerini açıkça topladı. En son politika değişikliği bunu fazlasıyla kanıtlıyor. Öte yandan Signal, verilerinizi isteyen herhangi bir varlıkla savaşma geçmişine sahip ve mümkün olduğunda sizi daha fazla anonimleştirmek için özellikler ekliyor. 

Sizce hangisi? Whatsapp ile devam mı, Signal mı yoksa telegram mı?

Yorum Yap

X