Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

Şifrelenmiş mesajlaşma servisi Signal, Whatsapp’ı bırakan milyonların yoğun ilgisiyle çöktü.

Popüler şifreli mesajlaşma servisi Signal’in hizmeti kesintiye uğradı Kesinti, Whatsapp’tan gelen milyonlarca kullanıcının aşırı yüklenmesi sonucunda ortaya çıktı. Uygulama 24 saat sonra tekrar aktif olabildi. 

Bulut esnekliği limitli

Signal Foundation ve Signal Messenger tarafından geliştirilen Signal, kendi veri merkezlerinden hiçbirine sahip değil. Bunun yerine, şirket tamamen bulut tabanlıdır – Amazon Web Services ve Microsoft Azure’a dayandığı düşünülüyor. Şirketin durum sayfasında “Signal teknik sorunlar yaşıyor. Hizmeti mümkün olan en kısa sürede geri yüklemek için çok çalışıyoruz.” yazdı.

Şirket yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu hafta her gün rekor bir hızla yeni sunucular ve ekstra kapasite ekliyoruz, ancak bugün en iyimser tahminlerimizi bile aştık. Milyonlarca yeni kullanıcı, gizliliğin önemli olduğunu belirten bir mesaj gönderiyor. Sabrınız için teşekkür ederiz. Hizmeti tekrar çevrimiçi hale getirme yolunda ilerleme kaydediyoruz. Gizlilik bizim önceliğimiz, ancak kapasite eklemek şu anda hemen hemen bir saniye.”

Avrupalı ​​bulut sağlayıcısı OVH Octave Klaba’nın kurucusu sistem çöktükten sonra “Gizliliğe ve alternatif çözümlere de inanıyoruz. ABD, Kanada, Avrupa ve Asya Pasifik’te 16c / 24c / 48c ile> 10K sunucu arıyorsanız , yardımcı olmaktan [fazlasıyla] mutlu olacağız. “dedi.

Platformun Aralık 2020 itibariyle yaklaşık 20 milyon aktif kullanıcısı vardı, ancak bu sayının WhatsApp’ın gizlilik güncellemesi nedeniyle önemli ölçüde arttığı ve Elon Musk ve Edward Snowden’ın desteğiyle milyonlarca yeni indirme geldiği düşünülüyor.

Whatsapp, 2 milyar kullanıcısına 8 Şubat’tan önce gizlilik politikasını kabul etmeye zorlayan bir bildirim gönderdi ve çoğu kişi Facebook’un verilere çok fazla erişim sağladığından endişelendi. Değişikliğin tam niteliği birçok kişi tarafından yanlış anlaşıldı, Facebook zaten bazı verilere erişebiliyordu.

Rakip şifreli mesajlaşma hizmeti Telegram, kullanıcılarında büyük bir artış gördü. Kurucu Pavel Durov,  yeni kullanıcı sayısında yüzde 500 artış olduğunu söyleyerek, bunun “insanlık tarihindeki en büyük dijital göç” olduğunu sözlerine ekledi.

WhatsApp alternatiflerindeki heyecan, Signal Advance Inc hisselerinin yüzde 6.000 artmasıyla tavan yaptı.

Yorum Yap

X