Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

HPE, HPC hub için DigiPlex’i seçti

İsveç tesisi yenilenebilir enerji ve yedek alan sunuyor

DigiPlex, Hewlett Packard Enterprise’ı İsveç, Arlanda’daki veri merkezine konumlandırdı. HPE, Stockholm yakınlarındaki tesiste yüksek performanslı bilgi işlem ve yapay zeka iş yükleri çalıştırmayı planlıyor.

DigiPlex Stockholm kampüsü, 40 W’a kadar BT kapasitesiyle 26.000 metrekarelik (280.000 fit kare) beyaz alanı kapsar. DigiPlex CEO’su Wiljar Nesse konu ile alakalı “Bu gelişmiş teknik çözümleri ve hizmetleri, yalnızca katı veri koruma kurallarına uymakla kalmayıp aynı zamanda bol miktarda düşük maliyetli, yüzde 100 sürdürülebilir enerji ile desteklenen stratejik olarak konumlandırılmış tesislerde barımdırmak, HPE’nin müşterilerine ve sürdürülebilirlik gündemine yönelik taahhütleri yerine getirmesine yardımcı oluyor ” dedi.

HPE Sweden MD’den Anna Granö şunları ekledi: “DigiPlex, ölçeklenebilir, yüksek standartta ve potansiyel ortaklardan oluşan bir ekosisteme iyi bağlanmış yapay zekası ve HPC veri ihtiyaçları için mükemmel bir yuva sağlıyor. DigiPlex ile ortaklık yapmak, müşterilerimiz için HPC ve AI çözümlerimizi desteklemek için doğru yüksek kaliteli, gerçekten sürdürülebilir ve güvenli veri merkezine sahip olduğumuza dair güven veriyor. ” HPE, 2019’da her ürün hattının zaman içinde bir -aaS modeline geçmesini istediğini duyurarak iş modelini daha fazla hizmet veren bir modele kaydırmıştı. Bir şirket kendi veri merkezinde veya bir ortak yerleşim tesisinde çalışabilir. 2019’da HPE, HPC şirketi Cray’i de 1.3 milyar dolara satın aldı. Adı geçen süper hesaplama firması zaten talep üzerine HPC’yi zorluyordu, ancak bu tür girişimler yalnızca satın alma işleminden bu yana hızlanmıştı.

Yorum Yap

X