Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

Cisco, Nexus veri merkezi yönetim yazılımını geliştirmeye devam ediyor

Cisco, şirketin yakın zamanda kullanıma sunulan veri merkezi yönetim konsoluna geleneksel ağ ortamları için destek ekledi. Ekim ayında tanıtılan Cisco’nun Nexus Dashboard, tedarikten bakıma ve optimizasyona kadar uygulama yaşam döngülerini yönetmek için bir dizi şirket içi, bulut ve hibrit yapı yönetimi araçlarını tek bir arayüzde birleştiriyor.

Cisco’ya göre amaç, gösterge panosunun uygulamaların işletimini ve yönetimini basitleştirmek için veri merkezi operasyon uygulamalarına merkezi bir platform sağlanması ve bunları çalıştırmak için altyapı ek yükünün azaltılması. Örneğin, Cisco Uygulama Merkezli Altyapı (ACI) ağlarında kaynakları sağlayan, izleyen ve yöneten Cisco Çoklu Site Orkestratörünü destekleyerek, gösterge panosu şirket içi veya bulut tabanlı ortamlar için ağ ve uygulama kontrol politikaları belirleyebileceğine inanıyor. ACI, Cisco’nun yazılım tanımlı ağ (SDN) veri merkezi paketinin amiral gemisi. Ayrıca şirketin amaca dayalı ağ oluşturma teknolojisini de sunuyor.

Son olarak Cisco, NX-OS çalıştıran mevcut ağ sistemlerini yöneten Veri Merkezi Ağ Yöneticisi (DCNM) yazılımı için benzer bir destek eklediğini söyledi. Müşteriler için bu, daha yeni ACI tabanlı bulut ve uç kaynaklarını ve artık geleneksel DCNM tabanlı sistemleri tek bir konsoldan kontrol edebilecekleri anlamına geliyor.

Kontrol panelinin diğer bir önemli bileşeni olan Nexus Insights, müşterilerin anormallikleri tespit etmek, temel neden analizi sağlamak, kapasite planlaması gerçekleştirmek ve sorun gidermeyi hızlandırmak için gerçek zamanlı olarak kumaşlarını izlemelerine ve analiz etmelerine olanak tanıyor. Cisco, bu uygulamanın artık ACI ve DCNM ortamlarıyla çalışabileceğini belirtti.

Cisco’nun Veri Merkezi Ağ Portföyü ürün pazarlama müdürü Usha Andra’yı Nexus ayrıntılarının bir yazıda şu şekilde anlattı: “Nexus Dashboard, günlük altyapı işlemlerini, yönetişimi ve güvenlik etkinliklerini politikalara ve iş KPI’larına dayalı olarak son derece otomatik hale getirecek, tam yaşam döngüsü veri merkezi otomasyonu için sezgisel, kullanımı kolay bir konsola doğru dev bir adımdır. Altyapının silo yaşam döngüsü yönetimini yönetmek yerine mimari kararları bu tür metriklere odaklanmak için değiştirme süreci önemli bir kültürel ve operasyonel değişimi işaret ediyor.”

Cisco’nun Kurumsal Ağ ve Bulut iş şefi Todd Nightingale, yakın tarihli bir Network World makalesinde, Cisco’nun kapsamlı hedefinin, müşterilerin iş yüklerini dağıtıldıkları her yerde dağıtmaları ve desteklemeleri için gereken buluttan bağımsız düzenleme ve ağ oluşturma desteğini sağlamak olduğunu söyledi. Nightingale, “İleriye dönük fikir, kurumsal müşterileri basitleştirmek ve muazzam miktarda çeviklik sağlamak için daha az sayıda entegre platformda güçlü ağ ve yazılım seçenekleri sunmaya odaklanmaktır” dedi. Tanıtımı sırasında Cisco, Nexus Dashboard’un olay yönetimi için ServiceNow, güvenlik politikası için AlgoSec, iş zekası için Splunk ve yük dengeleme için F5 / Citrix gibi üçüncü taraflarca sağlanan hizmetleri desteklediğini söyledi. Cisco, ek üçüncü taraf entegrasyonlarının beklendiğini belirtti.

Sistem ayrıca, kurumsal otomasyon oluşturmak ve dağıtmak için Red Hat Ansible ve Hashicorp’un Terraform altyapı yönetim yazılımı dahil olmak üzere açık kaynaklı yazılımları da destekliyor.

Nexus Dashboard artık bir cihaz olarak ve daha sonra ilk çeyrekte sanal bulut örneği olarak mevcuttur.

Yorum Yap

X