Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

MediaTek’in yeni yonga setleri, ileri teknoloji telefonlar için özellikler içeriyor – ancak daha hızlı 5G sağlamıyor

Dimensity 1100 ve 1200 ilk olarak Realme, Vivo, Oppo ve Xiaomi tarafından üretilen telefonlarla Çin’e gelecek.

Qualomm’un en yeni üst düzey 5G işlemcisinin Samsung’un yeni Galaxy S21 serisine gelmesinden bir hafta sonra rakip MediaTek, kendine ait yeni yonga setlerini tanıttı: Dimensity 1200 ve Dimensity 1100. Tayvanlı yonga üreticisinin yeni işlemcileri gelişmiş AI, kamera ve multimedya yetenekleri getiriyor ancak Qualcomm ve Samsung’un yonga setlerinde süper hızlı 5G bulunmuyor.

Yeni Dimensity yonga setleri, geçen yılki Dimensity 1000 için 7 nanometre yerine TSMC’nin 6 nanometre teknolojisi kullanılarak üretildi. Ve MediaTek, Arm’ın en yeni A78 çekirdek teknolojisinden yararlandı. Tüm bu gelişmeler Dimensity 1200’ü geçen yılın yonga setinden% 22 daha güçlü ve% 25 daha verimli hale getiriyor.

Bir çekimde birden fazla kişi için portre modunu kullanma veya geceleri panorama fotoğraflarını etkinleştirme gibi AI ile ilgili görevler için de% 13’lük bir performans artışı var. Ve MediaTek, daha hızlı frame rate deteği ile oyun özelliklerini güçlendirdi.

Dimensity 1100 ve 1200’ü kullanan ilk telefonlar, ilk çeyreğin sonlarında piyasaya çıkacak. Zaten Çinli telefon satıcısı Realme, Dimensity 1200 ile bir akıllı telefon çıkaran ilk şirketlerden biri olacağını söyledi. Xiaomi, Vivo ve Oppo da yeni yonga setlerini kullanacaklarını söylediler.

MediaTek satış genel müdürü Finbarr Moynihan haberden önce verdiği bir röportajda “İlk lansman dalgası büyük olasılıkla Çin’den gelecek.” Dedi. “Muhtemelen daha geniş 5G cihaz yelpazesinin olduğu yer burası ve  piyasaya çıkış süresi daha hızlı olma eğiliminde.”

Dünyada 5G çipleri üreten gerçekten sadece dört şirket var: Qualcomm, MediaTek, Samsung ve Huawei. Samsung ve Huawei, 5G çiplerini büyük ölçüde kendi cihazlarında kullanıyor. Qualcomm, geçtiğimiz yıl Apple’ın iPhone 12 serisi de dahil olmak üzere yüksek kaliteli telefonların büyük çoğunluğu için 5G modemler tedarik etti. Counterpoint Research’e göre MediaTek, ağırlıklı olarak Asyalı telefon üreticilerine modem sağladı ve bu, üçüncü çeyrekte ilk kez dünyanın en büyük akıllı telefon yonga seti satıcısı olmasına yardımcı oldu.

Firma, “MediaTek’in 100-250 $ fiyat bandındaki güçlü performansı ve Çin ve Hindistan gibi önemli bölgelerdeki büyüme, en büyük akıllı telefon yonga seti satıcısı olmasına yardımcı oldu” dedi. Counterpoint, Qualcomm’un hala diğer tüm şirketlerden daha fazla 5G işlemci sattığını da sözlerine ekledi.

Çin’deki yükselişi

Koronavirüs salgını, geçen yılın başlarında 5G’nin 2020’de nasıl yaygınlaşacağına dair şüpheleri artırdı. 5G’yi yavaşlatmak yerine, pandemi bazı yönlerden taşıyıcıların ağlarını daha hızlı genişletmelerini kolaylaştırdı. Çin’de hükümet, 5G’yi bir öncelik haline getirdi ve bu da Çin’in 2020’de 5G’nin küresel genişlemesini yürütmesine yardımcı oldu. Ağ devi Ericsson, Kasım ayında yaptığı açıklamada, geçen yılki tahmini 200 milyon 5G aboneliğinden 175 milyonunun Çin’den gelmesi bekleniyordu.

Yorum Yap

X