Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

Windows 10 desteği 2025’te sona eriyor

Microsoft, gelecek hafta Windows’un yeni neslini tanıtacak.

Microsoft, Home, Pro, Pro Education ve Pro for Workstations sürümleri de dahil olmak üzere Ekim 2025’te Windows 10 için desteğin sona erdiğini duyurdu. Desteğin son günü 14 Ekim 2025 olarak belirlendi.

Thurrott’ın haberine göre, Microsoft’un 10 yıllık bir yaşam döngüsünden sonra işletim sistemine verdiği desteği sona erdirecek.

Microsoft, yalnızca Windows 10 işletim sisteminin en son sürümünü, Windows 10 Mayıs 2021 güncellemesini (sürüm 21H1) piyasaya sürdü, ancak önümüzdeki hafta (24 Haziran’da) sanal bir etkinlikte “yeni nesil Windows”u tanıtacak.

25 Mayıs’taki Microsoft Build geliştirici konferansında, CEO Satya Nadella, Microsoft’un “son on yılın en önemli Windows güncellemelerinden birini” planladığını söyledi ve önümüzdeki on yılda 1,3 milyar işletim sistemi kullanıcısı için yeni bir döneme girileceğini doğruladı.

Olası yayın tarihleri, yeni özellikler ve Windows 11 olarak adlandırılıp adlandırılmayacağı da merak konusu.

Windows Central’ın haberine göre, kod adı Sun Valley olan güncelleme, daha modern bir görünüm ve yeni özelliklerle yeniden tasarlanmış bir Başlat menüsü, Eylem Merkezi, Dosya Gezgini ve Görev Çubuğu getirebilir.

Ayrıca Microsoft, Surface Duo ve Surface Neo gibi çift ekranlı cihazlar için tasarlanan Windows 10X işletim sisteminin piyasaya çıkmayacağını, bunun yerine,  bu teknolojinin parçalarını Windows’un diğer bölümlerine ve şirketin ürünlerine serpiştirileceğini belirtti.

Windows Central, bazı özellik güncellemelerinin büyük olasılıkla Windows 10X’te bulunan aynı deneyimlere dayanacağını, ancak masaüstü için özelleştirileceğini yazdı.

Yorum Yap

X