Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

NetApp, ONTAP işletim sistemini, FlexPod depolama cihazını ve Equinix ile bir hibrit bulut depolama düzenlemesini duyurdu.

NetApp, depolama ürünleri, birleşik altyapı ve bulut yönetimi hizmetlerine ilişkin bir dizi yazılım duyurusu ile hibrit bulutu desteklemek için büyük çaba sarf ediyor.

Ana haber, amiral gemisi ONTAP yazılımının en son sürümünün piyasaya sürülmesinin yanı sıra kuruluşların daha iyi bir hibrit bulut stratejileri oluşturmasına yardımcı olmak için tasarlanmış diğer ürünlerde yapılan güncellemelerdi.

ONTAP, NetApp’in FAS (hibrit flash disk) ve AFF (tümü flaş) depolama dizileri için işletim sistemidir. En son sürüm olan 9.9, şirket içi verilerin otomatik olarak yedeklenmesini ve katmanlandırılmasını NetApp’in StorageGRID nesne depolamasına ve genel bulutlara ekler. Çok düzeyli dosya güvenliğini ve uzaktan erişim yönetimini geliştirir, iki kat daha büyük MetroCluster yapılandırmaları için sürekli veri kullanılabilirliğini ve NAS iş yükleri için büyük veri kapsayıcıları için yedekleme ve olağanüstü durum kurtarma için daha fazla çoğaltma seçeneğini destekler. VMware veri depoları gibi tek LUN uygulamaları için dört kata kadar performans elde edebilir. StorageGRID 11.5 ile nesne deposu, harici anahtar yönetimi kullanarak veri şifreleme gibi bazı küçük iyileştirmeler elde eder, S3 nesne kilitleriyle uyumluluk ve fidye yazılımı koruması sunar ve akıllı yük dengeleme ile artan performans sunar.

NetApp ayrıca, Cisco ile ortak bir çalışma olan yakınsanmış bir cihaz referans mimarisi olan FlexPod’un bu yaz piyasaya sürüleceğini duyurdu. Yeni yetenekler arasında şirket içi ve bulut genelinde akıllı uygulama yerleşimi, otomatikleştirilmiş hibrit bulut veri iş akışları ve FlexPod’u tamamen yönetilen, bulut benzeri bir hizmet olarak kullanma yeteneği yer alıyor.

Son olarak şirket, NetApp Keystone Flex Abonelik hizmet olarak depolama teklifini dünyanın dört bir yanındaki Equinix ortak yerleşim veri merkezlerinde kullanıma sunduğunu duyurdu. Keystone Flex Aboneliği, NetApp dizilerini yerelmiş gibi ele alan, ONTAP tarafından desteklenen, aboneliğe dayalı, büyüdükçe öde hizmetidir.

NetApp, Keystone’un müşterilerin verilerini büyük bölgesel veri merkezlerinden biri yerine ofislerine yakın bir yere koymasına izin verdiğini ve verilerin genel bulutlara taşınması gerekmeden 1 ms’lik gidiş-dönüş veri erişim gecikmesi talep ettiğini belirtiyor.

Yorum Yap

X