Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

e-Ticaret’in Tüm Şirketler İçin Önemi

e-Ticaret, son yirmi yılda, satın alma alışkanlıklarımızın hayati bir parçası haline geldi. İşletmeler, müşterilerin istedikleri zaman ve şekilde alışveriş yapmalarına olanak tanıyan bir e-ticaret platformu ve stratejisi kullanarak bu yeni alışkanlıklardan yararlanmak zorunda kalmaya başladı.

Günümüzde çoğu tüketici, ister kısa isterse de uzun mesafe yürümek zorunda olsun, ürünleri satın almak için evlerinden çıkmak istemiyor. Bunun yerine tüketiciler evlerinin rahatlığında alışveriş yapmayı tercih ederek e-ticareti hem işletmeler hem de müşteriler için uygun bir alternatif haline getiriyor.

 

COVID Sırasında e-ticaret

COVID-19 salgını, e-ticaretin genişlemesini yeni işletmelere, müşterilere ve ürün kategorilerine zorladı. Müşterilerine evlerinin rahatlığı ve güvenliğinden geniş bir ürün yelpazesine erişim sağladı ve işletmelerin temas limitlerine ve diğer kısıtlamalara rağmen faaliyetlerine devam etmelerine izin verdi.

Ülkelerin süregelen farklılıklarına rağmen, COVID-19 sorunu e-ticaret sektöründe dinamizmi artırdı ve özellikle yeni girişimler ve müşteri segmentleri aracılığıyla e-ticaretin kapsamını genişletti. Ayrıca, birçok ülkede e-ticaret işlemleri lüks ürün ve hizmetlerden bireyin ihtiyaçlarına uygun ihtiyaçlara doğru kaymıştır. Bu eğilim, BT sektöründe hız kazandı ve birçok sağlayıcı, potansiyel müşterilerle yüz yüze toplantılar yerine satışlara yardımcı olmak için çevrimiçi platformlara dönmeye zorlandı.

e-ticaretin faydaları

Pazar giderek dijital pazara kayarken, sağlam bir e-ticaret platformu oluşturmak şirketlere aşağıdaki zengin faydaları sağlayabilir.

Markayı Genişletiyor

e-Ticaret, işinizi tipik bir fiziksel mağazadan son teknoloji, iyi bilinen ve sevilen bir markaya dönüştürmek için mükemmel bir yaklaşımdır. Çevrimiçi olmak, olağanüstü öğeler, çevrimiçi müşteri desteği, bloglar ve 24 saat sosyal medya içeriği sağlamayı gerektirdiğinden, birinin işi artık yalnızca bir mağaza değildir. E-Ticaret ve çevrimiçi varlık sayesinde işletmeler, fiziksel olarak başka yerlere taşınmak zorunda kalmadan ürün yelpazelerini ve müşteri tabanlarını genişletebilirler.

Kolaylık

Çevrimiçi bir işletme, haftanın yedi günü, günde 24 saat açıktır ve müşterilerin programlarına veya saat dilimlerine bakılmaksızın istedikleri zaman alışveriş yapmalarına olanak tanır. Günümüzde insanlar, bir satın alma kararı vermeden önce birkaç satış görüşmesi yapmak için her zaman zaman bulamamaktadır. Bu nedenle, insanlar istedikleri veya ihtiyaç duydukları ürünleri bulmak için giderek daha fazla internete yöneliyorlar.

Bu özellikle, genellikle elinde çok fazla şey bulunan kurumsal BT yönetim ekipleri için geçerlidir. Günümüzde kuruluşların kullanımına sunulan teknoloji göz önüne alındığında, bir müşterinin bir düğmeye tıklayarak ve kendi zamanlarında fiyatlandırma bulamaması ve ortak yerleşim alanı veya bulut depolama kaynakları tedarik edememesi için hiçbir neden yoktur. Bir işletme, tüketicilerine bu seçeneği sunabiliyorsa, tümü uygun ve esnek bir deneyim arayan daha geniş bir müşteri yelpazesine hitap edecektir.

Erişimi Artırın

İnternetin erişilebilirliği sayesinde dünya çapında milyonlarca insan her an bir web sitesini okuyabilir. Bu fırsat, bireylerin veya girişimcilerin işlerini büyütmelerine ve küresel bir kitleye ulaşmalarına olanak tanır. Bu, yalnızca bir web sitesine sahip olmaktan ve çevrimiçi bir varlık geliştirmekten daha fazlası anlamına gelir. Markalarınızın erişimini gerçekten en üst düzeye çıkarmak ve müşteri havuzunuzu artırmak için, dünyanın dört bir yanından potansiyel müşterilerin “perdenin arkasına” göz atmasına ve kuruluşunuzun ne yapması gerektiğini görmesine olanak tanıyan şeffaf ve kullanımı kolay bir e-ticaret platformu geliştirmek çok önemlidir. teklif. Çok fazla işletme, hizmet alımında ilerlemek için müşterilerin dahili satış acenteleriyle iletişim kurmasını isteme tuzağına düşüyor. Bu, fiyatlandırmaya ve fırsatlara kesinlikle çevrimiçi göz atmayı tercih eden çevrimiçi müşterilerin önemli bir bölümünü içermez. Bu potansiyel alıcı segmentine hitap etmek için zaman ayırmak, yepyeni bir potansiyel gelir yolu açar.

Pazarlama İmkanları Sağlar

Bir pazarlama aracı olarak bir e-ticaret platformuna sahip olmak, herhangi bir işletme için en büyük avantajlardan biridir. SEO kullanmak, sitenin arama motorlarında bulunma olasılığını artırır. Ayrıca, e-Ticaret, tıklama başına ödeme reklamcılığı, sosyal medya pazarlaması ve web sitesine geri bağlantılar dahil olmak üzere e-posta pazarlaması gibi çeşitli pazarlama stratejilerine sahiptir.

ölçeklenebilir

Şirket genişledikçe, ürün hattını ve hedef kitleyi genişletmek, büyük olasılıkla şirketi geliştirmek ve müşterilerin ihtiyaçlarını ve tüketici taleplerini karşılamak için bir sonraki hedef olacaktır. Ayrıca, bir e-Ticaret platformu, bir girişimcinin gerektiğinde işi kurmasına olanak tanır.

Daha fazla kategori eklemek, daha fazla işlem seçeneği eklemek ve hatta dağıtım yaptığınız yeri genişletmek, fiziksel bir mağazada olduğu gibi daha büyük bir yere taşınma endişesi olmadan mümkün hale gelir.

Bir E-Ticaret Stratejisinin Haritasını Çıkarma

Bir şirketin yeni müşteriler kazanmak ve işletmenin gelirini artırmak için iyi bir e-ticaret pazarlama stratejisine ihtiyacı vardır. Kişiselleştirilmiş bir pazarlama yaklaşımı, doğru müşteriyi çekmede çok yardımcı olur.

Yorum Yap

X