Server DepoServer DepoServer Depo
+90 212 944 56 89
Gürsel Mahallesi Akmer Sokak No: 27 Kağıthane İstanbıl
Server DepoServer DepoServer Depo

Bellek pazarına odaklanan Tayvanlı bir pazar araştırma firması olan TrendForce, kurumsal sınıf katı hal sürücülerinin fiyatlarının önümüzdeki aylarda muhtemelen mevcut SSD fiyatlarına göre %15’e kadar fırlayacağını söylüyor.

Intel ve AMD, ender ve hiç şüphesiz kasıtsız bir hamleyle, yeni işlemcileri hemen hemen aynı anda piyasaya sürme yolundalar: Ice Lake nesli Xeon işlemcileriyle Intel ve Milan işlemcileriyle AMD. HP Enterprise, Dell Technologies, Lenovo, Super Micro ve diğer tüm OEM’lerin genellikle olduğu gibi aynı çeyrekte bir dizi sunucuyu serbest bırakmasını bekleyebilirsiniz.

TrendForce’a göre bu, sunucu gönderilerinde büyümeyi hızlandıracak, aynı zamanda Kuzey Amerika hiper ölçekleyicilerinin kurumsal SSD satın alımlarında yüksek yoğunluklu ürünlerin payını da artıracak. Aynısı, yerel hiper ölçekleyiciler Alibaba ve ByteDance’in alımları artırmasının beklendiği Çin’de de bekleniyor.

Küresel SSD üretim kapasitesi çeyrekten çeyreğe %7 artış gösterecek, ancak öngörülen talep patlaması gerçekleşirse, talebe yetişmek için yeterli olmayacak. TrendForce, bu yılın ikinci çeyreğinden üçüncü çeyreğine kadar kurumsal SSD fiyatlarında %15’lik bir artış öngörüyor.TrendForce, sunuculara olan talebin dördüncü çeyrekte kurumsal SSD talebiyle birlikte yavaşlayacağını ve artan fiyatlandırmanın yeniden ayarlanacağını tahmin ediyor. Ancak geçmiş herhangi bir rehber ise, sunucu rampaları genellikle birden çok çeyreğe yayılır. Intel ve AMD’nin her ikisi de üçüncü çeyrekte yeni çipler gönderirse, satış balonunun 4. çeyrekte patlayacağından şüpheliyim.

Daha hızlı arayüzler satışları artırır
TrendForce, 2022’ye bakıldığında Intel ve AMD’nin PCI Express Gen5 ve CXL (Bilgisayar Ekspres Bağlantısı) arabirimi desteğiyle yeni işlemcileri başlatacağını belirtiyor. Bunlar, çok daha hızlı veri hareketi anlamına gelen yüksek hızlı ara bağlantılardır ve bu günlerde dev veri setleri ile veri taşımak, işleme parçası değil, darboğazdır.

TrendForce, NAND Flash tedarikçilerinin yeni işlemcilerin yakında seri üretimine yanıt olarak PCIe Gen5 SSD üretimlerini hızla takip ettiğini, bu nedenle bu SSD’lerin muhtemelen 2Ç22 ile 3Ç22 arasında piyasaya sürüleceğini söylüyor.

Yorum Yap

X